HOVĚZÍ TATARÁK
co je hovězí tatarák?
skvěle ochucené syrové hovězí maso se syrovým žloutkem, podávané s opečeným pečivem a česnekem.
pro koho je určen?
všichni chlapi jej milují, ale dámy taktéž (ovšem ne všichni dávají přednost syrovému masu).
není vhodný pro děti, těhotné ženy a osoby s oslabenou imunitou z důvodu možného výskytu bakterií v syrovém mase.
tip
k přípravě vždy vybírej KVALITNÍ HOVĚZÍ SVÍČKOVOU, já používám argentinskou.
JEDEN Z NEJJEDNODUŠŠÍCH A ZÁROVEŇ NEJLEPŠÍCH RECEPTŮ
počet porcí: 2
suroviny:
- 200g hovězí maso jemně naškrábané, nebo namleté
- 2x žloutek
- 6x kapary malé
- 1x polévková lžíce (PL) cibule červená
- 1x polévková lžíce (PL) petrželová nať
- 1x čajová lžička hořčice (ČL) (pikantní nebo s Ajvarem)
- 2x polévková lžíce (PL) sojová omáčka Kikkoman s červeným víčkem (omáčka bez konzervantů – vyráběna přírodní fermentací)
- 2x polévková lžíce (PL) olivový olej extra Vergine
- pepř – dle chuti
- sůl – dle chuti
- chilli – olej, Jalapenos pasta, čerstvé papričky,….pokud máte rádi ostré – dle chuti.
pečivo podle vkusu. doporučuji bílé pečivo opečené na pánvi na trošce olivového, nebo česnekového oleje.
postup přípravy:
- připrav si mísu – keramickou nebo skleněnou.
- cibuli (1PL), kapary (6x), petrželovou nať (1PL) nakrájej na co nejdrobněji, co zvládneš – opravdu jemně (je to důležité proto, aby se suroviny stejnoměrně promíchaly s masem a vše tvořilo jednotnou chuť).
- přidej – sójovou omáčku (2PL), olivový olej (2PL), hořčici (1ČL), žloutky (2x) – a dobře rozmíchej.
- do směsi přidej maso (200g), sůl - jen malinko (sójová omáčka je už dost slaná), pepř a pokud máš rád/a ostré, tak přidej něco pikantního (chilli olej, papričky,...).
- dobře promíchej a můžeš servírovat.
- pro ty, co chtějí chuť ještě podtrhnout, je možné přidat trošičku dobrého koňaku.
dobrou chuť a dej vědět, jak chutná (chutnal)!