HOVĚZÍ TATARÁK

co je hovězí tatarák?

skvěle ochucené syrové hovězí maso se syrovým žloutkem, podávané s opečeným pečivem a česnekem.


pro koho je určen?

všichni chlapi jej milují, ale dámy taktéž (ovšem ne všichni dávají přednost syrovému masu).

není vhodný pro děti, těhotné ženy a osoby s oslabenou imunitou z důvodu možného výskytu bakterií v syrovém mase.


touch-gesture tip

k přípravě vždy vybírej KVALITNÍ HOVĚZÍ SVÍČKOVOU, já používám argentinskou.


 

JEDEN Z NEJJEDNODUŠŠÍCH A ZÁROVEŇ NEJLEPŠÍCH RECEPTŮ

 

počet porcí: 2

 

suroviny:

pečivo podle vkusu. doporučuji bílé pečivo opečené na pánvi na trošce olivového, nebo česnekového oleje.

 

postup přípravy: 
  1. připrav si mísu – keramickou nebo skleněnou.
  2. cibuli (1PL), kapary (6x), petrželovou nať (1PL) nakrájej na co nejdrobněji, co zvládneš – opravdu jemně (je to důležité proto, aby se suroviny stejnoměrně promíchaly s masem a vše tvořilo jednotnou chuť).
  3. přidej – sójovou omáčku (2PL), olivový olej (2PL), hořčici (1ČL), žloutky (2x) – a dobře rozmíchej.
  4. do směsi přidej maso (200g), sůl - jen malinko (sójová omáčka je už dost slaná), pepř a pokud máš rád/a ostré, tak přidej něco pikantního (chilli olej, papričky,...).
  5. dobře promíchej a můžeš servírovat.
  6. pro ty, co chtějí chuť ještě podtrhnout, je možné přidat trošičku dobrého koňaku.

 

dobrou chuť a dej vědět, jak chutná (chutnal)!

tatarák

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení