HOVĚZÍ TATARÁK

co je hovězí tatarák?

skvěle ochucené syrové hovězí maso se syrovým žloutkem, podávané s opečeným pečivem a česnekem.


pro koho je určen?

všichni chlapi jej milují, ale dámy taktéž (ovšem ne všichni dávají přednost syrovému masu).

není vhodný pro děti, těhotné ženy a osoby s oslabenou imunitou z důvodu možného výskytu bakterií v syrovém mase.


touch-gesture tip

k přípravě vždy vybírej KVALITNÍ HOVĚZÍ SVÍČKOVOU, já používám argentinskou.


 

JEDEN Z NEJJEDNODUŠŠÍCH A ZÁROVEŇ NEJLEPŠÍCH RECEPTŮ

 

počet porcí: 2

 

suroviny:

pečivo podle vkusu. doporučuji bílé pečivo opečené na pánvi na trošce olivového, nebo česnekového oleje.

 

postup přípravy: 
  1. připrav si mísu – keramickou nebo skleněnou.
  2. cibuli (1PL), kapary (6x), petrželovou nať (1PL) nakrájej na co nejdrobněji, co zvládneš – opravdu jemně (je to důležité proto, aby se suroviny stejnoměrně promíchaly s masem a vše tvořilo jednotnou chuť).
  3. přidej – sójovou omáčku (2PL), olivový olej (2PL), hořčici (1ČL), žloutky (2x) – a dobře rozmíchej.
  4. do směsi přidej maso (200g), sůl - jen malinko (sójová omáčka je už dost slaná), pepř a pokud máš rád/a ostré, tak přidej něco pikantního (chilli olej, papričky,...).
  5. dobře promíchej a můžeš servírovat.
  6. pro ty, co chtějí chuť ještě podtrhnout, je možné přidat trošičku dobrého koňaku.

 

dobrou chuť a dej vědět, jak chutná (chutnal)!

tatarák