Novinky

Sacher

Sacher

Recept na Sacher dort:

Suroviny:
- 10 velkých vajec
- 500g cukru
- 250g vody
- 250g panenského řepkového oleje
- 400g přeseté hladké mouky
- 100g kakaa
- 1 lžička kypřícího prášku
- Špetka soli

Postup:

1. Vaječné bílky oddělte od žloutků. Bílky šlehejte se 400g cukru do tuhého sněhu.

2. Žloutky smíchejte s 100g cukru, olejem a vodou do hladka.

3. Do žloutkové směsi postupně přidávejte přesetou mouku smíchanou s kakaem, kypřícím práškem a solí. Směs míchejte, dokud nebudou všechny ingredience dobře promíchané.

4. Do těsta opatrně vmíchejte sníh z bílků.

5. Těsto přelijte do dortové formy vyložené pečícím papírem.

6. Dort pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů Celsia po dobu 55 minut, nebo dokud není dort propečený (lze vyzkoušet špejlí).

7. Nechte dort úplně vychladnout před krájením.

 

Postup:

1. První část dortu upravte podle předchozího postupu a nechte úplně vychladnout.

2. Na ohni si připravte marmeládu. Meruňkovou marmeládu vložte do malého hrnce a na mírném ohni nechte rozpustit, aby byla tekutější.

3. Vychladlý dort rozřízněte a potřete marmeládou. Poté vrchní část dortu opět přiložte zpět.

4. Pro přípravu polevy, rozpusťte na vodní lázni čokoládu, olivový olej a máslo. Míchejte, dokud nevznikne hladká a lesklá směs.

5. Vychladlý dort poté potřete touto čokoládovou polevou.

6. Dort nechte vychladnout až do úplného ztuhnutí polevy.

Tento recept je inspirován tradičním vídeňským dortem Sacher, který se tradičně podává s šlehačkou a šálkem k

Tip: pokud máte rádi šťavnatější korpus, tak jednotlivé vrstvy můžete prolít cukrovým sirupem s vanilkou a amaretem.

"Markujová Manga Rumburka s Citrusovým Twistem"

"Markujová Manga Rumburka s Citrusovým Twistem"

Název receptu: "Markujová Manga Rumburka s Citrusovým Twistem"

Složení:

1. Sirup Markuja mango - 150ml
2. Bílý rum - 250ml
3. Citronová šťáva - 50ml
4. Limetková šťáva - 50ml
5. Mango - 2 kusy
6. Kousky ledu - 1 šálek
7. Cukr (pokud si přejete sladší chuť)

Postup:

1. Mangový sirup z markuje https://eshop.nikoleta-maria.cz/marakuja-mango-500ml/, rum, citronovou a limetkovou šťávu přelijte do mixéru.
2. Přidejte nakrájené mango (odstraněte jádro) a led do mixéru.
3. Mixujte, dokud nebude směs hladká.
4. Podle potřeby přidejte cukr a znovu mixujte.
5. Vychlazenou směs rozdělte do sklenic.
6. Ozdobte plátkem citronu a lístkem máty.
7. Podávejte ihned a užívejte si skvělý letní drink!

Tento recept je skvělý jako osvěžující letní nápoj. Mango markiza se také může přidávat do různých koktejlů pro zvláštní tropickou chuť, nebo můžete připravit mangovou zmrzlinu tím, že směs z ledem a mangem necháte ztuhnout v mrazáku.