Hovězí tatarák

Hovězí tatarák

Suroviny na výrobu pro 2 osoby:

  • Hovězí maso jemně naškrábané, nebo namleté 200g
  • Žloutek 2x
  • Kapary malé 6ks
  • Cibule červená – polévková lžíce
  • Petrželová nať – polévková lžíce
  • Hořčice (pikantní, nebo s Ajvarem) čajová lžička
  • Sojová omáčka Kikkoman s červeným víčkem (omáčka bez konzervantů – vyráběna přírodní fermentací) – 2x polévková lžíce
  • Olivový olej extra Vergine – 2x polévková lžíce
  • Pepř – podle chuti
  • Sůl – podle chuti
  • Chilli – olej, Jalapenos pasta, čerstvé papričky,….pokud máte rádi ostré – podle chuti.

Pečivo podle vkusu, ale doporučujeme bílé pečivo opečené na pánvi na trošce olivové, nebo česnekového oleje.

 

Postup přípravy: 

Připravíte si mísu – keramickou nebo skleněnou.

  1. Cibuli, kapary, petrželovou nať nakrájíte na co nejdrobněji co zvládnete – opravdu jemně (je to důležité proto, aby se suroviny stejnoměrně promíchaly s masem a vše tvořilo jednu chuť).
  2. Přidáte – sójovou omáčku, olivový olej, hořčici, žloutky – dobře rozmíchejte.
  3. Do směsi přidejte maso, opepřete, osolte jen malinko – protože sójová omáčka je už dost slaná, opepřete a pokud máte rádi ostré, tak přidejte něco pikantního.
  4. Dobře promíchejte a můžete servírovat.
  5. Pro ty, co chtějí chuť ještě podtrhnout, můžou přidat trošičku dobrého koňaku.

Tohle je jeden z nejjednodušších a zároveň nejlepších receptů na hovězí tatarák.

Dobrou chuť!