Vážení zákazníci, kvůli zvýšené poptávce odesíláme objednávky s drobným zpožděním (2 dny). Děkujeme za trpělivost!

"Krok za krokem: Jak připravit dokonaloé Crème Brûlée"

Recept na Crème Brûlée:

Suroviny:
- 16 žloutků
- 160g cukru krupice
- 1l smetany
- 1 moka lžička vanilkové pasty

Postup:

1. Do velké misky si vložte žloutky a cukr. Tyto dvě suroviny pak spolu důkladně promíchejte, dokud nezískáte krémovou konzistenci.

2. Do směsi následně vlijte smetanu, kterou předtím přiveďte do varu pokud máte vanilkový lusk, pokud máte vanilkovou pastu - tento krok přeskočte.

3. Do mixu přidejte vanilkovou pastu a vše důkladně promíchejte, dokud se všechny suroviny nespojí.

4. Předehřejte troubu na 95 stupňů. Mezitím si připravte pekáč a naplňte ho vodou asi do 1/3 .

5. Směs rovnoměrně rozdělte do keramických misek nebo skleněných pohárů, které poté vložte do pekáče s vodou - voda by měla dosahovat asi do 2/3 misek.

6. Vložte pekáč do trouby a pečte po dobu 55 minut. Poté vyjměte sklenice z trouby a z pekáče a nechte je zchladnout.

7. Jakmile se krém zchladí. Tip: posypte ho silnou vrstvou cukru jednou, pak ho vysypte zpět a znovu stejný postup a znovu vysypte. Tak získáte rovnoměrnou vrstvu cukru. Za pomoci kuchyňského hořáku cukr zkaramelizujte. Pokud nemáte kuchyňský hořák, můžete krémy vložit zpět do trouby a zapnout gril na maximální teplotu, dokud se cukr nerozpustí a nevytvoří krásnou karamelovou krustu.

8. Nechte krémy odstát minimálně 5 minut před podáváním, aby se karamelová vrstva zpevnila.

Vaše delikátní Crème Brûlée je připravena k servírování!