Již po 8. v řadě vyhlášen jako Nejlepší olivový olej světa v kategorii Picual od EVOOWR (World Ranking of Extra Virgin Olive Oils).
Extra panenský olivový olej odrůdy Picual od prestižního výrobce Palacio de los Olivos. Díky rané sklizni z ještě zelených oliv má intenzivní chuť a vůni. Na jazyku převládají banány, kiwi a rajčata, zatímco v nose je cítit bazalka a čerstvě posečená tráva. Jemně pikantní.
Vůně a chuť: Svěží, vyrovnaná chuť s tóny banánů, kiwi, jablek, rajčat a artyčoků. Ve vůni dominuje aroma čerstvě posečené trávy, bazalky a oregana. Vynikající a komplexní chuť prvotřídního oleje.
Detailní popis produktu
Již po 8. v řadě vyhlášen jako Nejlepší olivový olej světa v kategorii Picual od EVOOWR (World Ranking of Extra Virgin Olive Oils). Extra panenský olivový olej odrůdy Picual od prestižního výrobce Palacio de los Olivos. Díky rané sklizni z ještě zelených oliv má intenzivní chuť a vůni. Na jazyku převládají banány, kiwi a rajčata, zatímco v nose je cítit bazalka a čerstvě posečená tráva. Jemně pikantní.
K jakým jídlům se hodí:
Grilované maso a zelenina, závěrečné dochucení polévek, pálivá jídla, jemné pečivo, bruschetta, rýžová jídla (risotto, paella), vyzrálé sýry, rajčata
Tip na servírování přímo ze Španělska: Vyzkoušejte olej v kombinaci s kvalitními a vyzrálými rajčaty. Ty nakrájejte na plátky, ve vedlejší míse smíchejte olej, česnek, citron, sůl, pepř, nechte pár minut odležet a následně nalijte na rajčata. Absolutně skvělá kombinace, kterou si zamilujete
Picual
Picual, též známý jako Marteña nebo Lopereña, je nejpopulárnější odrůdou nejen ve Španělsku, ale také na světě. V současné době zabírá jen ve Španělsku cca 900 000 hektarů produkční plochy.
Olivové oleje z odrůdy Picual mají plnou a výraznou chuť i vůni odrážející to nejlepší z Andalusie. Na jazyku jsou mírně kořeněné, často také s tóny čerstvě posečené trávy či s ovocným nádechem a příjemnou hořkostí v pozadí. Jelikož se Picual řadí mezi velmi rané odrůdy, získává tím olej neobvykle zelenou či žlutou barvu.
Ocenění Palacio de los Olivos

Palacio de los Olivos
Palacio de los Olivos je rodinný podnik zabývající se pěstováním oliv a výrobou vysoce kvalitního olivového oleje Extra Virgin z odrůd Picual a Arbequina. Ty jsou stoprocentně monovarietální, pěstované a sklízené ve vlastním olivovém háji a zpracovávané ve mlýně pomocí nejnovějších technologií.
V Palacio de los Olivos se věnují zemědělství již více než 30 let. Jejich sídlo se nachází v regionu Campo de Calatrava, ve vesnici Almagro, v provincii Ciudad Real, která je od nepaměti významnou oblastí pro produkci olivového oleje.
Olivové háje pokrývají 280 hektarů půdy sopečného původu, která je ideální právě pro růst odrůd Picual a Arbequina. Ty byly vybrané pro svou sílu, odolnost a skvělou přizpůsobivost terénu, jenž dodává jejich oleji unikátní vlastnosti.
Kromě ideálních podmínek pro pěstování spočívá výjimečnost olejů Palacio de los Olivos také v mimořádné péči a odhodlání, které věnují každému kroku. Od péče o olivový háj a olivy až po plnění a balení výsledného tekutého zlata, přičemž upřednostňují kvalitu před maximalizací produkce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
