Sněhové pusinky

Potřebujete:
- 150g bílků (přibližně 5 velkých bílků)
- 30g jemný krystalový cukr
- 225g moučkového cukru
- 30g škrobu (může být kukuřičný nebo bramborový)

Postup:
1. Bílky nechte vyjít na pokojovou teplotu.
2. Předehřejte troubu na 100 stupňů a plech vyložte pečícím papírem.
3. Bílky šlehejte do tuhého sněhu, postupně přidávejte jemný krystalový cukr.
4. Jakmile je sníh pevný, opatrně do něj vmíchejte moučkový cukr a škrob, které jste předem smíchali dohromady.
5. Výslednou hmotu přeneste do zdobícího sáčku s širokým kulatým nástavcem a na plechu vytvořte malé pusinky.
6. Pečte v troubě asi 1,5 hodiny. Pusinky by měly zůstat bílé a suché na povrchu, ale uvnitř měkké.
7. Nechejte pusinky vychladnout v troubě s otevřenými dveřmi.

Tento recept je základní, můžete do něj přidat různé příchutě dle vašich preferencí - například vanilkovou pastu, citronovou kůru nebo kakao.