Šnečí svalovina vařená s kořenovou zeleninou a bílým vínem, anglickou slaninou, sušenými rajčaty nakládanými ve slunečnicovém oleji s kapary, žampiony, bazalkou, českým česnekem, farmářským máslem, směsí koření a mořskou solí, tvoří jako celek neopakovatelný chuťový zážitek.

Prohřívejte na mírném ohni.

Vakuováno v eco tray Duni (Německo). Hmotnost obsahu 400 g.

Expirace produktu 1 měsíc, skladujte v 4 – 6 C°

490 Kč
Dostupnost: Skladem

Detailní popis produktu

Farma nahošovice

Na chov šneků jsme se připravovali již v roce 2014, v následujícím roce jsme měli první úspěšný venkovní chov šneka Helix aspersa Maxima, jehož výsledkem byla produkce masa a jater. V roce 2016 pak přibyl chov interiérový a produkce kaviáru. Velkou výhodou našeho chovu je čisté venkovské prostředí v podhůří Hostýnských vrchů v nadmořské výšce 257 m. V kombinaci s kvalitní krmnou směsí, jsou naše šnečí produkty té nejvyšší kvality, které nabízíme velko i maloodběratelům.

JAKÉ ŠNEKY CHOVÁME


Výhodou Helix aspersa Maxima oproti jiným druhům je, že dosahují pohlavní zralosti již za 6 měsíců. Mají vysokou a kvalitní produkci kaviáru, velmi chutná játra a jsou adaptabilní na naše klimatické podmínky.

PROČ ZROVNA ŠNECI


Šnečí maso je pochoutkou, kterou například ve francouzské kuchyni vyhledávají gurmáni z celého světa. Využití šneků má svou tradici i v naší kuchyni. Například za první republiky, kdy byl patrný francouzský vliv na kuchyni mnohých předních českých hotelů, nebyly šnečí pokrmy ničím tak výjimečným. Většinou se ale jednalo o šneky zahradní (Helix pomatia), domácí provenience – tedy sbírané v přírodě.

VÝSLEDNÉ PRODUKTY


Šnečí maso, je pro své nutriční hodnoty velmi žádané nejen mezi sportovci, obsahuje pouze 60 kalorií na 100 gramů, proteiny vynikající kvality, neobsahuje cholesterol a s nízkým podílem tuku se řadí mezi dietní stravu. Obsahuje rovněž vysoký podíl vápníku prospěšný pro naše klouby a byly i dokázány pozitivní účinky konzumace šnečího masa u lidí s kardiovaskulárními problémy.
 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: