Šnečí svalovina vařená s kořenovou zeleninou a bílým vínem, plněná farmářským máslem, 24 měsíců zrajícím sýrem Parmezán a směsí vybraného koření, je po zapečení rovněž velkým chuťovým zážitkem.
Zapékejte v troubě na 185 – 195 C°, 8 – 10 min. v originálním balení po sejmutí igelitové vrstvy, nebo v porcelánové zapékací pánvi Farma Nahošovice.
Vakuováno v eco tray, Faerch Plast (Dánsko). Hmotnost obsahu 156g.
Expirace produktu 6 týdnů, skladujte v 4 – 6 C°
Detailní popis produktu
Farma nahošovice
Na chov šneků jsme se připravovali již v roce 2014, v následujícím roce jsme měli první úspěšný venkovní chov šneka Helix aspersa Maxima, jehož výsledkem byla produkce masa a jater. V roce 2016 pak přibyl chov interiérový a produkce kaviáru. Velkou výhodou našeho chovu je čisté venkovské prostředí v podhůří Hostýnských vrchů v nadmořské výšce 257 m. V kombinaci s kvalitní krmnou směsí, jsou naše šnečí produkty té nejvyšší kvality, které nabízíme velko i maloodběratelům.
JAKÉ ŠNEKY CHOVÁME
Výhodou Helix aspersa Maxima oproti jiným druhům je, že dosahují pohlavní zralosti již za 6 měsíců. Mají vysokou a kvalitní produkci kaviáru, velmi chutná játra a jsou adaptabilní na naše klimatické podmínky.
PROČ ZROVNA ŠNECI
Šnečí maso je pochoutkou, kterou například ve francouzské kuchyni vyhledávají gurmáni z celého světa. Využití šneků má svou tradici i v naší kuchyni. Například za první republiky, kdy byl patrný francouzský vliv na kuchyni mnohých předních českých hotelů, nebyly šnečí pokrmy ničím tak výjimečným. Většinou se ale jednalo o šneky zahradní (Helix pomatia), domácí provenience – tedy sbírané v přírodě.
VÝSLEDNÉ PRODUKTY
Šnečí maso, je pro své nutriční hodnoty velmi žádané nejen mezi sportovci, obsahuje pouze 60 kalorií na 100 gramů, proteiny vynikající kvality, neobsahuje cholesterol a s nízkým podílem tuku se řadí mezi dietní stravu. Obsahuje rovněž vysoký podíl vápníku prospěšný pro naše klouby a byly i dokázány pozitivní účinky konzumace šnečího masa u lidí s kardiovaskulárními problémy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.