Při objednávce nad 500,- Vám k objednávce přidáme slevový kupón se slevou 25% s platností na 6 měsíců na většinu produktů (zboží s částečnou slevou 0 - 10%: háčkovaná zvířátka, alkohol, Betula, Zinzino, pralinky) Pokud v 6ti měsících bude uskutečněná další objednávka, bude Vám slevový kód automaticky prodloužen o dalších 6 měsíců a to stále dál a dál.

Mechový dort

Mechový dort NM

 

Suroviny na korpus:

400g špenát čerstvý (lze použít i mražený, ale je těžší a tedy těsto nebude tak nadýchané)

 

180ml řepkový/slunečnicový olej (řepkový je kvalitnější) 

3 vejce (pokojové teploty)

150g cukr krupice

300g hladká mouka

1čl (čajová lžička) prdopeče (prášek do pečiva)

 

Postup přípravy:

1. Začnete tím, že si rozmixujete špenát společně s olejem (do mixéru nalijte všechen olej a špenát přidávejte postupně - musí utvořit krásnou zelenou celistvou hmotu) - pokud budete používat mražený špenát, tak nesmí být zcela rozpuštěný, protože by změnil barvu a byl by šedivý.

2. Do mísy dáte žloutky s cukrem a šleháme na nejvyšší rychlost, dokud nevznikne hustá pěna - vše Vám nabyde cca 5ti násobně.

3. Do pěny přidáte rozmixovaný špenát a promícháte.

4. Do směsi přidáte přesetou mouku společně s prdopečem a metličkou důkladně zamícháte.

5. Hotovou směs nalijete do dortové formy (podle potřeby vymažete a vysypete moukou) tip: Na spod formy je vždy dobré dát pečící papír, který se krásně do formy zapne.

6. Dáte do vyhřáté trouby na 170°C a necháte péct cca 45 minut (teplotu upravte podle toho, jak se bude chovat těsto: pokud bude dělat kopeček, tak je teplota příliš vysoká, pokud bude důlek, tak je teplota příliš nízká - každá trouba peče jinak). 

7. Upečení kontrolujte nejdříve po 30ti minutách dřevěnou špejlí: pokud píchnete do korpusu a bude na špejli nalepené syrové těsto, tak dáte ještě péct.

 

8. Necháte vychladnout

9. Po vychladnutí seřízněte korpus do roviny tak, aby byl cca 3 cm vysoký a zbytek rozmixujte na mech ( rozdrolenou hmotu)

 

 

Suroviny na náplň a náplň:

Záleží především na osobní chuti strávníka, tento krém je jednoduchý, základní a s bílou čokoládou.

- Mascarpone 500g

- 1 ml (moka lžička) Vanilka mletá

- Bílá čokoláda 200g

- 1pl (polévková lžíce) cukr moučka - popřípadě žádnou.

- 400ml smetany ke šlehání

 Postup: 

1. Rozpustíte čokoládu - nejlepší je na to mikrovlnná trouba (nedostane se Vám do čokolády žádná voda) + je důležité je při ohřívání několikrát promíchat a nepřehřát, aby zase zpátky ztuhla.

2. Mascarpone dáte do mísy s cukrem a vanilkou a prošleháte

3. Vyšleháte šlehačku do tuha - pokud ji přešleháte, tak šlehejte dál, až Vám vznikne máslo (nevyhazujte)

4. Do rozpuštěné čokolády přimíchejte 1/4 vyšlehané šlehačky a promíchejte.

5. Přidávejte postupně šlehačku do mascarpone míchejte až ji tam přidáte všechnu.

6. Nakonec přidejte čokoládu a promíchejte - Vznikne Vám ze všeho kompaktní hustá pevná hladká hmota.

 

Zhotovení dortu: 

Krém všechen dejte na korpus a natvarujte do polokoule, nebo do tvaru, který se Vám líbí, uhlaďte (potřete lehce i kraje dortu) a zasypte mechovou směsí (rozmixovaný korpus) pak po stranách lehce přitlačte, aby korpus držel a vše dělalo dojem mechu.

Dozdobte podle pocitů a vkusu, jak se Vám líbí. 

Dobrou chuť NM